videodiensten - Margriet Markerink creatieve concepten

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

videodiensten

journalistiek > FOTOGRAFIE & VIDEO
Al geruime tijd maak ik met mijn geliefde Canon 5D Mark II video-opnamen. Aanvankelijk deed ik dat hoofdzakelijk om het gedrag van vrijlevende konikpaarden vast te leggen. 
Hier zie je deel 1 van een serie films over het natuurlijke gedrag van vrijlevende koniks. De dynamiek in een sociaal complete kudde paarden (d.w.z. hengsten, merries en hun nageslacht, dus geen ruinen en geen geboortebeperking) is ronduit fascinerend en stemt tot nadenken over de manier waarop wij onze paarden opvoeden, voeden, huisvesten, trainen en inzetten.
Hier een combi-video (foto's en videobeelden) van een bijzondere gebeurtenis in wespenland. Nooit een dronken wesp gezien? Kijk dan goed, want ik heb er eentje vastgelegd die heerlijk van een overrijpe mango zat te snoepen en dat met een kater moest bekopen. Zijn maatje bleef echter bij hem in de buurt om rovers op afstand te houden. Bij mijn weten nog nooit eerder op video vastgelegd...
Nog een bijzonder natuur-verschijnsel, recentelijk vast-gelegd op film en foto: een mannetjes pimpelmees die zijn eigen spiegelbeeld in autospiegels aanvalt, omdat hij dit voor een concurrerend mannetje aanziet. 
Dagen achtereen bombardeer-de hij onze auto met uitwerp-selen en viel de spiegels aan. 
Ook nadat we de spiegels hadden ingeklapt en afgedekt, bleef hij komen. Als we er niet waren, verhuisde hij naar de autospiegels van de overburen. Het afwijkende gedrag is uiteindelijk gestopt.
Vandaag de dag maakt het produceren van videofilms een vast onderdeel uit van mijn dagelijke werkzaamheden, omdat steeds meer mensen de videofilm ontdekken als informatie-, communicatie- , E-learning- en promotiemedium. In het gele deel aan de linkerzijde van de pagina kun je enkele multimedia producties van mijn hand bekijken.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu