hoe foto's te bestellen - Margriet Markerink creatieve diensten

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

hoe foto's te bestellen

tarieven
Er zijn verschillende manieren waarop je gebruik kunt maken van mijn fotografische diensten. Mijn motto is: overal is een mouw aan te passen, ook aan tarieven. Elke opdracht of aanvraag is maatwerk. De tarieven hieronder zijn dus richtprijzen.
Tarieven foto-opdrachten
Fotoshoot: € 50,00 *

Tarief reiskosten
€ 0,20 * per km.

Afhandelingsprocedure
Een afgewerkte selectie van de beste foto`s komt op de fotosite OYPO te staan onder mijn naam: Margriet Markerink. Je krijgt hier de besloten link van en kunt dan in alle rust een keuze maken. Digitale levering van het fotomateriaal in de hoogste resolutie geschiedt via WeTransfer, na ondertekening en terugzending van een juridische gebruiksovereenkomst.
Tarieven stockfoto's
De fotowebsite OYPO fungeert als mijn archiefwebsite. Het aardige van OYPO is dat je er ook rechtstreeks fotoafdrukken kunt bestellen of speciale merchandising producten met foto's naar keuze erop. Denk hierbij aan T-shirts, muismatjes en mokken.
Iedereen kan erin grasduinen. Zoek op het gewenste onderwerp of thema en laat mij vervolgens weten:
a) welke en hoeveel stockfoto('s) je in licentie wilt krijgen.
b) voor welke specifieke doeleinden je de stockfoto's in licentie wilt krijgen.

Gebruiksovereenkomsten/licenties
Aan de hand van de verschafte informatie stellen we samen het meest passende licentie-contract op. Dit doen we ook als het om foto-opdrachten gaat. Er zijn verschillende mogelijkheden, die elk hun eigen prijskaartje hebben.
Standaard licentie
Kies je voor een standaard licentie, dan 'huur' je de foto voor eenmalig gebruik voor één specifiek doel/medium. 
De prijs voor eenmalig gebruik bedraagt € 35,- * per foto.
Uitgebreide licentie
Kies je voor een uitgebreide licentie, dan 'huur' je het recht de foto voor meerdere doeleinden/media te gebruiken. Denk hierbij aan gebruik voor een magazine, een website, beurspresentaties e.d. 
De prijs voor een uitgebreide licentie bedraagt € 70,- * per foto.
Bestel je een grotere serie foto's (vanaf 20 stuks) en/of neem je regelmatig foto's af, dan hanteer ik een lagere prijs die we in onderling overleg afspreken.
Exclusieve licentie
Kies je voor een exclusieve licentie, dan zal ik dit werk niet meer aan anderen licentiëren. Wel blijft het ten dele zichtbaar in mijn portfolio. 
De prijs voor een exclusieve licentie bedraagt € 150,- * per foto.
Bestel je een grotere serie foto's (vanaf 7 stuks) en/of neem je regelmatig foto's af, dan hanteer ik een lagere prijs die we in onderling overleg afspreken.
Coverfoto: het voor de gekozen licentie geldende tarief + 100%

* = exclusief BTW.
De spelregels
Mijn foto's mogen uitsluitend voor publicatiedoeleinden worden gebruikt wanneer:
a) vooraf schriftelijk toestemming is verleend in de vorm van een licentie-contract waarin duidelijk de grenzen aan het gebruik zijn vastgelegd.
b) bij de foto's mijn naam (fotografie Margriet Markerink) wordt vermeld. Bij een serie foto's is één keer naamsvermelding in de colofon of aan het begin of einde van het medium waarin de foto's verschijnen voldoende.

Meer informatie over fotografie vind je hier.

fotografie: Roy van de Geer en Ellen Keemers
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu